Ga-rei Zero OST

Melodiile din Ga-Rei Zero

Noul opening din Naruto Shippuuden

Impresia mea despre acest nou opening.

Motanul care spune "nu"

Si animalele pot...

Episodul la zi din One Piece

Vezi ultimul episod online din One Piece.

Activarea chakra

Descopera puterea ascunsa in corpul tau.

Photoshop Works

Vezi ultimele mele lucrari în Photoshop.

miercuri, 31 august 2011

Naruto Capitolul 553


Citește online capitolul 553 din Naruto.

Mangafox
Mangareader
Mangastream

Angel Beats OST


M-am gândit să postez și acest soundtrack, care din punctul meu de vedere este binișor. Track-ul conține:

1. Crow Song (Yui ver.)
2. Thousand Enemies
3. Shine Days
4. 23:50
5. Run With Wolves
6. Morning Dreamer
7. Rain Song
8. Alchemy (Yui ver.)
9. Ichiban no Takaramono
10. Little Braver (Album ver.)
11. My Song (Yui ver.)
12. My Soul, Your Beats! (Gidemo ver.)
13. Brave Song (Gidemo ver.)



marți, 30 august 2011

Manga horror "Another", acum și anime


După cum bine vedeți, anul viitor va apărea și seria anime, bazată pe cea manga care îi poartă numele ”Another”. Sperăm, practic, să aibă succes și să respecte cât mai bine tema din manga. ^_^;;

Poate că ați mai auzit de ”Another” până acum, poate nu. Care este subiectul în el? Într-o clasă de gimnaziu, în urmă cu 26 de ani era o fată drăguțică, pe care o chema Misaki. Fată foarte bună la sport și în multe alte domenii, ea a ajuns foarte populară printre colegii ei. Dar, brusc, și fără nicio explicație, a murit. Apoi, în primăvara din 1998, a fost transferat în acea clasă un băiat, numit Kouichi Sakakibara, care a remarcat imediat atmosfera înfricoșătoare de-acolo. De asemenea, mai remarcă prezența unei gete, pe nume Misaki Mei, care stă întotdeauna singură, poartă un petic la ochi și desenează.

Seria anime va ieși, în jurul lui ianuarie 2012, avândul ca director pe Tsutomu Mizushima la studiourile P.A.Works. Yuriko Ishii va adapta deignul personajelor după cele originale ale lui Noizi Itou. Muzica va fi compusă de Kô Ôtani și Yoshikazu Iwanami va coordona sunetul la compania Lantis.

Cam atât pot spune... Eu voi aștepta seria anime să o văd și, de asemenea, mă aștept să placă multora. Bine, nici chiar să văd bătaie între fansuburi, care să se ocupe de ea. XD


Multumiri ANN și MAL pentru informațiile necesare.

luni, 29 august 2011

Urlă în boxe: K-ON!



După atât de mult timp, de mai bine de un an, de când stă în ”Plan to watch”-ul meu pe MyAnimeList.net, m-am decis să văd și eu acest anime, așa lăudat și, desigur, așa de popular. Până acum am văzut primul sezon de 13 ep.+1 spec.

Cu toate că nu este 100% genul meu, l-am băgat destul de repede și nu m-am plictisit aproape mai deloc în timpul vizionării. Calitatea la care l-am vizualizat a fost HD (720p), cu toate că îl găsisem și FHD (1080p), dar nu m-am mai obosit să-l trag, de frică că o fac degeaba, adică decât pierd timp cu downloadul și, desigur, spațiu pe HDD. Dar ușor, ușor, am văzut că nu era chiar o pierdere să-l iau și FHD. Grafica este destul de bună, adaptată genului, nu poți să zici că Kyoto Animation l-a făcut în bătaie de joc. Deci, este bine realizată, fără să lase o impresie de goluri sau grabă. Aici, chiar pot să-i dau un 9.

Povestea este... Bun, hai să zicem că eu n-am mai văzut de ceva timp o serie pentru school-life și doar cele fantasy. Mai am nevoie și de ceva pentru a mă calma, până la urmă. ^_^ În plus, astfel de genuri sunt mai mult pentru fete, cu toate că mă cam dau în vânt după genurile harem și ecchi (care sunt mai mult pentru fete). Această serie se aproprie într-un fel de ele, dar mi se pare, încă, departe. Ea urmărește evoluția unui club de muzică. Nici aici nu mă prea dau în vânt. Nu cred că o să mă vedeți prea des, citind despre biografia unor artiști în muzică decât dacă aceștia sunt foarte populari, și și atunci, rar. În concluzie, aici îi dau un 6 cu indulgență, adică ceva mediocru, care nu iese în evidență.

Să vedem cum stă OST-ul. Aici mă așteptam la mai mult, având în vedere tema abordată în anime. Melodia de opening mi se pare puțin jalnică, endingul îmi place, însă. Melodiile din serie sunt bunicele, iar cele cântate de trupa K-ON sunt chiar Ok. Asta mă va face să bag și Soundtrack-ul la download și să îi dau, desigur, nota 8 (Good).

Deci, cam în medie, seria are 7,5... adică o serie care nu iese prea mult în evidență, dar care merită să îți pierzi timpul cu ea. Sau, cu alte cuvinte, o serie, unde nu ai ce căuta dacă nu ești fan anime, dar nu strică să o vezi în cazul în care ești.

Asta este impresia mea pentru primul sezon. Am să mă uit și la al doilea, care este ceva mai mare ca primul, dar la care m-am convins că merită.

duminică, 28 august 2011

Femei abuzate și violate de Muammar Kadhafi


Femeile i-au spus acestui psiholog din Benghazi, Seham Sergewa, că au fost abuzate de colonelul Kadhafi şi de fiii acestuia, care după ce s-au "plictisit" de ele le-au abandonat.

Una dintre femei i-a spus doctorului Sergewa cum a fost şantajată să se alăture brigăzii de gărzi de corp a lui Kadhafi, care ar include 400 de femei, după ce regimul a pretins că fratele ei a transportat droguri atunci când s-a întors în Libia dintr-o vacanţă în Malta. "I s-a spus ori devii bodyguard, ori fratele tău îşi va petrece tot restul vieţii în închisoare", a declarat doctorul Sergewa pentru The Sunday Times.


Femeia respectivă ştia exact ce înseamnă acest lucru, a explicat ea, deoarece fusese violată cu câteva săptămâni înainte de colonelul Kadhafi.
Cinci femei care făceau parte din unitatea de gărzi de corp a lui Muammar Kadhafi susţin că au fost violate şi abuzate de dictator şi de fiii acestuia, a declarat doctorul Seham Sergewa din Benghazi într-un interviu acordat Sunday Times of Malta, în ediţia electronică.

"Fusese exmatriculată de la universitate şi i se spusese să ceară intervenţia lui Kadhafi pentru a fi primită înapoi. Ea a declarat că a fost supusă unui test medical care a inclus un test HIV, efectuat de o infirmieră est-europeană", a explicat aceasta. Până la urmă a fost dusă să se întâlnească cu Muammar Kadhafi la complexul acestuia din Tripoli, unde l-a găsit pe acesta în pijama. "Nu putea înţelege pentru că îl vedea ca pe o figură paternă, liderul naţiunii, ceva de genul acesta. Ea i-a refuzat avansurile şi el a violat-o", a declarat doctorul Sergewa.


Femeile erau mai întâi violate de dictator şi apoi lăsate, ca nişte obiecte uzate, unuia dintre fiii săi şi în cele din urmă oficialilor de rang înalt.
Aceste declaraţii fac parte dintr-un dosar realizat de doctorul Sergewa pentru Curtea Penală Internaţională şi eventualele procese cu care s-ar putea confrunta Kadhafi şi apropiaţii lui în cazul în care ar fi capturaţi în viaţă.

Sursa: Mediafax.ro

Concluzie personală: Este enervant tipul acesta de persoane. Dar ce sa facem, lumea e plină de ei și trebuie să îi acceptăm până la urmă.

One Piece 512


Vezi online episodul 512 din One Piece.


sâmbătă, 27 august 2011

Activarea chakra





Probabil ați mai auzit de acest termen ”chakra”, mulți dintre voi, cel mai adesea la Naruto. Rosalyn Bruyere descrie chakra, ca fiind un centru energetic în corpul nostru. Practic, energia care iese din corpul nostru capătă culoarea chakra-ei asupra căreia ne concentrăm. Circularea energiei printr-o chakra individuală poate amplifica circulația energiei cu care îți încarci mâinile. dacă nu dorești să te complici întrebându-te care este culoarea energiei, încarcă-ți mâinile cu energie de toate culorile, iar corpul tău va trebui să o aleagă pe cea care îi trebuie.






Activarea chakra-elor este un antrenament delicat și necesită timp. Richard Gordon povestește despre o activare pentru fiecare tip de chakra.

Prima chakra
Concentrează-ți întreaga atenție asupra punctului de la baza coloanei vertebrale (zona perineală dintre organele genitale și anus) și vei observa o sferă de lumină, având culoarea roșie. Foarte important aici este senzația tactilă pe care o simți, deoarece procesul de vizualizare nu are decât scopul de a te ajuta să simți mai intens anumite senzații corporale. Apoi aplică tehnica respiratorie 2-6. În timpul respirației concentrează-te asupra primei chakra. Dacă simți sfera de chakra, încearcă să o rotești fie în sensul acelor de ceasornic fie invers sensului acelor de ceasornic, cum consideri că îți este mai util. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult poți intensifica senzațiile.

Chakra a doua
De data aceasta concentrează-te pe zona unde sunt situate organele genitale, chiar în spatele lor. Observă o sferă de culoare portocalie, strălucitoare și ca în cazul primei chakra, aplică respirația 2-6, încercând să rotești sfera în orice sens dorești. Nu contează să aibă sensul primei. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult poți intensifica senzațiile.

Chakra a treia
Focalizează-ți atenția asupra acestei chakra-e, situată în zona plexului solar, puțin deasupra omblicului, în interiorul corpului. Diametrul acesteia este mai mult su mai puțin egal cu diametrul palmei întinse. Vizualizează sfera și aplică ce ai învațat la chakrele anterioare: utilizează respirația 2-6, trimite energia la nivelul acestei chakra, iar apoi rotește sfera în ce sens dorești. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult poți intensifica senzațiile.

Chakra a patra
În continuare focalizează-ți atenția asupra inimii și vizualizează o sferă de culoare verde-smarald, de dimensiunea pumnului tău.. Aplică tehnica de resirație 2-6 și trimite energia la nivelul acestei chakra, urmând să o rotești în sensul dorit de tine. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult îți poți intensifica senzațiile de la nivelul celei de-a patra chakra.

Chakra a cincea
În continuare, concentrează-te asupra zonei gîtului și vizualizează o sferă mică, foarte luminoasă, având culoarea albastru-safir (culoarea cerului). La fel, aplică tehnica de respirație 2-6 și trimite energia la nivelul acestei chakra-e, urmând să o rotești în ce sens dorești. Acordă câteva minute pentru a simți senzațiile.

Chakra a șasea
Focalizează-ți atenția asupra celei de-a șasea chakra, situată în zona dintre sprâncene, numită și al treilea ochi: Vizualizea-ză o sferă luminoasă micuță de culoare indigo. Aplică tehnica de respirație 2-6, trimițînd energie la nivelul acestei chakra-e, iar apoi rotește această sferă într-un sens sau altul. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult îți poți intensifica senzațiile de la nivelul celei de-a șasea chakra.

Chakra a șaptea
În continuare, focalizează-ți atenția asupra zonei din creștetul capului și vizualizează o sferă de lumină de culoare violet. Aplică tehnica de respirație 2-6 și trimite energie la nivelul acestei chakra, iar apoi rotește această sferă într-un oarecare sens. Acordă câteva minut pentru a vedea cât de mult îți poți intensifica senzațiile de la nivelul celei de-a șaptea chakra.

Acestea sunt activările celor șapte chakra. După cum puteți vedea toate se aseamănă între ele și le-am repetat și eu deoarece sper să fie mai ușor în practică. Recunosc însă că acest lucru este, oarecum, dificil. Când am practicat exercițiul, mi-a fost greu să simt senzațiile din fiecare chakra-ă. Dar, în general, manipularea energiei este grea și trebuie să știi când și unde să o folosești.

Sursa: Richard Gordon - Atingerea cuantică

vineri, 26 august 2011

Infracționalitatea, în creștere


Într-adevăr, se aud tot mai multe lucruri despre acest subiect. Nu trece zi să nu aud la televizor ceva legat de infracționalitate. Acum, găsesc pe mediafax că este chiar în creștere. Ni se spune să nu ne panicăm când de fapt ar trebui. Din câte zic ei situația este sub control, dar din Nu prea obișnuiesc să comentez astfel de lucruri. Este treaba poliției, până la urmă. Însă, sper doar sa fie cum noi toți vrem să fie. Oricum, iată ce declară Traian Igaș pentru mediafax:

"Dacă până nu demult toate aceste plângeri ale cetăţenilor nu erau înregistrate în totalitate la nivelul Poliţiei Române, astăzi urmărim ca fiecare eveniment să fie înregistrat, să luăm în evidenţă şi practic urmare a faptului că am început să înregistrăm toate evenimentele sigur avem şi o creştere a infracţionalităţii, dar nu putem spune că fenomenul este scăpat de sub control", a declarat Igaş.

Tutorial: Cum schimbăm interfața VLC


Am creat acest tutorial pentru cei nemulțumiți de tema lor de la VLC Media Player. Și ce e drept, cu toate ca VLC este un player foarte bun, citește multe formate și codecuri fără o instalare adițională, tema lui nu prea este reușită. Însă, se poate schimba. El nu vine cu niciuna la instalare. Dar le putem descărca și o putem seta. Mai multe în tutorial.

Vizionare plăcută!

joi, 25 august 2011

Naruto Shippuuden 226


Vezi online episodul 226 din Naruto Shippuuden.

Sursa 1




Sursa 2



Naruto Capitolul 552

miercuri, 24 august 2011

Solomon doreste o Craiovă mai ”veselă”


După cum ați văzut, primarul nostru Antonie Solomon și-a revenit în funcție și e clar că va venii cu soluții de reîmbunătățire a orașului, după pierderile suferite în lipsa sa. Acum, aflăm că vrea să fim mai veseli, să ne simțim mai bine. Iată ce declară mediafax:

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat, miercuri, în cadrul primei conferinţe de presă de la reluarea mandatului în urmă cu o lună, că doreşte să vadă "o Craiovă mai veselă" şi să găsească soluţii pentru ca oamenii să nu mai fie trişti.

"Craiova are din nou primar şi pot să spun că acest oraş va fi din nou gospodărit. Un om cu două ceasuri la mână nu ştie cât este ora exactă. Deci ora exactă în acest municipiu o dă primarul Craiovei", a declarat Antonie Solomon, primarul Craiovei.

Edilul - şef al Craiovei a promis că, la zilele oraşului, care vor avea loc peste două săptămâni, o să cânte alături de Tom Jones.

"Vreau să văd o Craiovă veselă. Spectacolul vieţii să se reia în Craiova. Nu mai accept tristeţea. O să dau o dispoziţie de primar pe care o s-o comunic fiecărui cetăţean să fie fericit şi să se bucure măcar de Zilele Craiovei, să lăsăm tristeţea să se ducă pe apa sâmbetei şi să ne bucurăm. Chiar dacă este criză trebuie să găsim soluţii, nu să ne plângem toată ziua: «vai, ce facem?» Să găsim soluţii, pentru că aici se vede isteţimea şi îndemânarea unui primar", a declarat, miercuri, în cadrul primei conferinţe de presă de la reluarea mandatului, Antonie Solomon, primarul Craiovei.

Solomon le-a vorbit jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă şi despre suferinţa prin care a trecut în perioada în care a stat în arest.

"Nimeni nu ştie ce a simţit sufletul meu, nici măcar soţia mea, băiatului i-am mai spus. M-am consumat fantastic. Şi nu doresc nici la duşman al duşmanului meu să fie unde am fost eu şi cât sunt de nevinovat vedem ce va spune instanţa", a mai spus Antonie Solomon.

Solomon a mai spus că, înainte de a-şi relua mandatul, în urmă cu o lună, a fost la mănăstiri şi s-a rugat.

"La mânăstiri m-am rugat şi pentru duşmanii mei, aşa sunt eu, fire păcătoasă, dar am înţeles ceva. Dacă ai pierdut averea şi banii nu este nicio problemă, dar dacă ţi-ai pierdut şi sănătatea începe o mică problemă şi dacă l-ai pierdut pe Dumnezeu atunci ai pierdut tot", a mai declarat Solomon.

Antonie Solomon, suspendat din funcţia de primar în martie 2010, după ce a fost arestat pentru fapte de corupţie, şi-a reluat, la sfârşitul lunii iulie, atribuţiile de primar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Galaţi, care a menţinut astfel o decizie a Tribunalului, sentinţa fiind definitivă.

La revenirea sa la primărie, Antonie Solomon a anunţat că primul lucru pe care îl va face va fi să solicite un concediu pentru a-şi "răsfăţa" soţia.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, prin ordin al prefectului de Dolj.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, primarul Craiovei fiind judecat alături de omul de afaceri Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi.

Deci este clar de ce toți criovenii suntem cu el și îl considerăm omul nostru. Oricum, e foarte bună inițiativa lui, să fim mai fericiți. ^___^

marți, 23 august 2011

Dependența de calculator


După cum bine vedeți, lumea a evoluat pe parcursul timpului considerabil. Parcă abia ieri, roata apărea și se răspândea în rândul popoarelor din Mesopotamia, chinezii au inventat busola, folosită mult în navigație, Leonardo da Vinci a proiectat primul aparat de zbor în codexurile sale, mașina cu aburi a lui Watt sau telefonul lui Bell uimea cercetătorii și umplea paginile ziarelor și a revistelor. Ulterior, a venit și rândul calculatorului să impresioneze. Desigur, John von Neaumann a fost cel care l-a îmbunătățit în anul 1940. Prin calculator înțelegem ceva care calculează, iar noi stăm fericiți și ne bucurăm de rezultate. Cu alte cuvinte, originea calculatorului sau PC-ului cum vreți este veche, primul datând din anul 87 î.Hr., un instrument folosit pentru măsurarea traiectoriei planetelor, urmând cele din timpul Renașterii, având baza în dezvoltarea științelor. Deci, cum am mai zis, von Neumann decât l-a perfecționat. Astfel, după 1980, adolescenții, mai ales, își petrec tot mai mult timpul în fața calculatorului, pe motivul dezvoltării jocurilor video și a programelor. Ulterior, au apărut și messengerul și, bineînțeles, rețelele de socializare: Piczo, Hi5, Facebook. Și iată o nouă lume, cea virtuală. Noi suntem generația aceasta.

Eu am mai precizat într-un post, numit ”Cartea și necesitatea ei” și am zis că oamenii în ziua de azi sunt din ce în ce mai interesați de aceste tipuri de mașinării. În urma a numeroase cercetări efectuate, s-a ajuns la concluzia că acesta este foarte nociv organismului, o gamă largă de boli fiind cauzate de el. Indivizii dependenți de calculator sunt ușor de recunoscut. Primul indiciu este agresivitatea de care dispun în momentul restricționării accesului la PC și ajung sa aibă un comportament neadecvat cu părinții, colegii, profesorii, prietenii, chiar etc. Eu știu despre ce vorbesc, deoarece am avut și eu astfel de tendințe, în meomentul în care simțeam că nu mai pot să mă despart de calculator și, se pare, nu am fost singurul. Am văzut acest lucru la mulți alții. de asemenea și nevoia de sinucidere (EMO), precizează unii cercetători este tot o cauză. Deci, vă rog să înțelegeți că există multe alte lucruri de făcut decât să stai la calculator.

În al doilea rând, o altă problemă este imobilitatea. Respectivii preferă ca în loc să meargă la un alergat în parc ori la sală, ori să joace ceva cu prietenii să își rezume mișcarea doar la câte un click, ori la masă, direcționându-și alimentele la gură. Și bineînțeles după aceea se așteaptă la rezultate ”inimaginabile”, să aibă un corp de invidiat etc. etc. Cristian Margarit, fondatorul Getfit.ro amintește cât de importantă este mișcarea pentru corpul nostru, în condițiile în care sunteți interesați de așa ceva.

Acestea sunt problemele principale. Mai sunt și anumite boli cerebrale, dar acestea au un risc mai redus. Ideea și, de asemenea, recomandarea medicilor, este să încercați să reduceți timpul petrecut la calculator la 1-2 ore pe zi sau, poate la 3-4 în perioada vacanței/timpului liber. Viața este frumoasă și sunt convins că vreți să profitați din plin de ea și de alte lucruri, nu doar de monitorul de pe birou.

luni, 22 august 2011

Lucrare PS: Hoshigaki Kisame




Cu ocazia pierderii acestui personaj, m-am gandit sa realizez si o lucrare despre el. S-ar putea sa para putin haotica, dar m-am straduit sa o aproprii cat mai mult de stilul acvatic maritim. Sper ca o sa va placa.




Cei mai bogați arabi din lume





Recunoscuţi în întreaga lume pentru succesul pe care îl au în afaceri, cei mai bogaţi arabi din lume au averi de miliarde de dolari, yachturi, avioane, zeci de maşini, case şi seifuri pline cu bijuterii. Cum le-au făcut?

Cei mai mulţi dintre ei au afaceri în domeniul petrolier, în cel bancar şi în real estate. Spre exemplu, prinţul Alwaleed Bin Talal Al Saud, cel mai bogat arab din lume, cu o avere estimată la 20,4 miliarde de dolari, are afaceri în domeniul imobiliar, bancar şi în transporturi. De asemenea, Al Saud are o colecţie impresionantă de bijuterii, a investit într-un port din Franţa şi deţine mai multe acţiuni la companii din Liban şi Palestina. Cea de-a cincea parte din averea sa este formată în întregime din bani lichizi depozitaţi la mai multe bănci. Pe timpul carierei sale, prinţul a donat aproape trei miliarde de dolari prin intermediul fundaţiei sale de binefacere şi este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai prolifici filantropi ai lumii.

Compania Kingdom Holding, pe care o deţine în proporţie de 95% acoperă 39 de investiţii în şapte sectoare. Este cel mai mare investitor străin din SUA, având acţiuni la News Corporation, Time Warner, Apple şi Citi. "Nu este limită pentru succes. Nu există un vârf. În momentul în care ajungi în top trebuie să cobori. Dacă atingi vârful ce se va întâmpla apoi? Trebuie să cobori. Nu am de gând să cobor. În ceea ce mă priveşte, prefer să cred că nu pot ajunge niciodată în vârful dealului", a declarat prinţul pentru arabianbusiness.com. Locul al doilea este ocupat de Mohamed Bin Issa Al, fondatorul şi directorul MBI Internaţional, un grup de companii cu o valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari care derulează operaţiuni în Orientul Mijlociu, Europa şi Statele Unite.

Pe cea de-a treia poziţie se află familia Olayan, care deţine un conglomerat cu un portofoliu de mai mult de 50 de companii. Fondată în 1947, Olayan Group a început ca o companie de transport de mărfuri cu camionul. În 1954, fondatorul său, Suleiman Olayan, a lansat General Trading Company(GTC), afacerea de distribuţie de băuturi şi mâncare a grupului. Ulterior, prin intermediul GTC, Suleiman a achiziţionat mai mulţi distribuitori precum Kimberly-Clark, General Foods, Pillsbury, Hunt Wesson, Cummins Engine, Kenworth şi Atlas Copco. Astăzi, grupul deţine acţiuni în cadrul MetLife, First Boston şi AIG. Văduva lui Suleiman, Mary şi cei patru copii ai lor- Khaled, hayat, Hutham şi Lubna- împart averea de 11,9 miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax

Concluzie personală
: Pe mine nu prea mă impresionează persoanele foarte înstărite. De ce? Pentru că banii se câștigă foarte ușor dacă îi umflii puțin ochiul copilului tău și îl trimiți la cerșit. Sau, mai nou, treci la cules de portofele.
Nu știu dacă este și cazul aici și arabii noștrii chiar au obținut banii cinstit. Dacă așa e, bravo lor și baftă în continuare, iar dacă nu, problema lor. ^__^

duminică, 21 august 2011

Katana - sabia samuraiului


Probabil că mulți știți sau ați auzit despre această sabie folosită de samurai în Japonia: katana. De-a lungul timpului, aceste săbii fabricate de japonezi au reșit să impresioneze multe popoare prin puterea ei de a tăia și a trece fără dificultate prin osul uman. Mulți europeni ai Evului Mediu timpuriu ajunseseră să includă în cărțile lor acest termen. Și adevărul ăsta este... atât popoarele europene antice cât și cele medievale nu au reușit să atingă o așa perfecțiune!

Cum arată o katană?
În general, katanele au lungimea lamei mai mare de 60 cm, este curată ușoară cu lama circulară sau pătrată.

Ce este special la ea?
Katana prezintă următoarele calități:
- rezistență la îndoire;
- elasticitatea - gradul maxim de îndoire de la care o katana poate revini la forma sa inițială;
- abilitatea de a-si mentine lama ascuțită în cazul unei utilizări corecte.

Ce tipuri de katane întâlnim?
Katanele se împart în următoarele categorii:
- Katane autentice (Nihonto);
- Katane moderne - contemporane, copii a celor vechi (Shinsaku, Shinken);
- Katane moderne neascuțite - folosite pentru antrenamente, concursuri de specialiști în domeniu (Iaito).
- Katane moderne de panoplie/decor

Când a apărut prima katană?
Katana a fost creată în perioada Muromachi (1392–1573), din dorința de a se îmbunătăți armamentul. Astfel, tăișul era mult mai mare, iar viteza de mânuire era incredibilă, deținătorul putându-și tăia adversarul cu doar o singură mișcare. Lungimea lamei a variat de-a lungul timpului, în secolul al XVI-lea ajungându-se de la lungimea de la 70 cm la 60 dm.
Cum se fabrica o astfel de sabie?
Probabil mulți și-au pus o astfel de întrebare misterioasă sau mai mult, ce îi dă o astfel de duritate? Componentul principal pentru acest lucru este carbonul, însă contribuia și munca deosebit de grea a producătorilor, mai ales modul, precum și viteza de încălzire a oțelului aveau un rol esențial. Pentru că aceasta nu era o treabă ușoară și cerea timp. În general, o katană este formată din următoarele elemente:
- fier (apx. 96%);
- carbon (apx. 1-2%);
- cupru (1,55%);
- magneziu (0,11%);
- alte substanțe și compuși.

Este periculoasă katana?
Da, este periculoasă. În cazul în care sunteți posesorul unei astfel de săbii, vă recomand să nu o scoateți din teacă, iar mai ales să nu o lăsați la îndemâna copiilor. Din proprie experiență pot să precizez că atunci când copiii o văd, o pot considera imediat un obiect de joacă.

Cam atât cu acest articol. Sper că v-a fost util. Rămâneți pe fază pentru mai multe.



sâmbătă, 20 august 2011

One Piece 511



Vezi online episodul 511 din One Piece.

Sursa 1




Sursa 2







Tutorial: Vezi online Saban's Adventures of Pinocchio (Varianta Video)


Acest tutorial în limba românî prezintî pe scurt unde puteți vedea online Saban's Adventures of Pinocchio, care este, de altfel tot pe YouTube. Am încercat să-l fac cât mai scurt posibil si cât mai explicit pentru a nu plictisi pe nimeni.

Ok, deci am precizat în film ceva legat de o recrutare sau dacă nu ați văzut, vedeți acum. Un user pe FileList, SpikeAlex se ocupă cu traducerea episoadelor, insa ii este foarte greu, pe motiv in care este singur deocamdata si lucrurile merg destul de lent. Primele 12 episoade le are cumpărate și dublate in limba romana. Restul le ia de unde v-am indicat in tutorial si le traduce, iar apoi le titreaza. Daca doriți sa ii dati o mana de ajtor, va rog sa ii lasati mesaj in comentarii pe YouTube.

Sper că o să vă placa tutorialul si sper de asemenea ca voi fi util prin el. Daca ceva nu va place, va rog sa precizati in comentarii, iar, in urmatoarele tutoriale se va incerca a se corecta si, eventual, pot scoate si o versiune a doua.

Vizionare plăcută!

P.S. Partea audio nu este autorizată, deci nu o să puteți asculta melodia.




Seriile anime de toamnă 2011




Deja se simte toamna cum bate la ușă. Știu, e păcat, se termină vacanța, dar asta e... Dar nu strică să ne delectăm cu câteva serii anime noi. Mai jos este o listă a celor ce vor apărea în sezon de toamnă. Sunt cateva, pe care le aștept, cum ar fi Fate/Zero, fiind sequel la Fate/Stay Night, apărut in 2006 și care a avut un succes nemaipomenit. Mai observ și câteva serii ecchi noi, care sunt convins că vor fi interesante... Deci, în concluzie nu va fi chiar așa urâtă toamna asta. Poate voi pune și jocurile ce vor apărea, deci stați pe aproape. ^_^





vineri, 19 august 2011

Manyuu Hikenchou OST



Saptamana trecuta a fost lansat si acest album din aceasta noua serie. Nu e foarte mare, doar 3 melodii: openingul, endingul si inca una, toate de la AiRI.

Download

Pentru albumul vechi, aparut luna trecuta, click aici.

Google celebrează 130 de ani de la nașterea lui George Enescu


La 19 august 1881, exact acum 130 de ani, în localitatea Liveni, judeţul Botoşani, se năştea cel care avea să încânte auditoriul cu creaţiile sale muzicale şi modul de interpretare a operelor muzicale, George Enescu. Galaţiul nu i-a fost străin marelui compozitor. Aici avea prieteni pe care îl invitau deseori la recepţii, unde acordurile sale răsunau spre deliciul invitaţilor.

Casa Mantu din strada Cuza Vodă, numărul 46, era locul desfăşurării unor seri seri culturale de neuitat. Menelau Mantu, preşedinte al Curţii de Apel Covurlui, fratele pictorului Nicolae Mantu, şi pasionat al pianului, îl chema pe George Enescu ori de câte ori avea ocazia la Galaţi.

Astfel, în prezenţa altor personalităţi ilustre, Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga, Radu D. Rosetti, Ion Minulescu, George Enescu şi Menealu se întreceau prieteneşte pe acordurile pianului cu coadă din casa fraţilor Mantu, unde, cu siguranţă, învingător ieşea întotdeauna George Enescu.

Recepţiile oficialităţilor nu puteau fi lipsite de talentul marelui compozitor. Pe locul unde odinioară fusese casa generalului Alexandru Cernat, a fost ridicată de comerciantul Climis, o casă dăruită drept dotă fiicei sale la căsătoria cu Nicolae Macri.

În acest imobil, aflat azi pe strada Domnească, nr.80, din anul 1927, avea să funcţioneze Consulatul portughez, Cristopher Macri, fiul lui Nicolae Macri şi al Elenei Macri , fostă Climis, ocupând funcţia de Consul Onor al Portugaliei la Galaţi până la 14 iulie 1948.

Aici, George Enescu, cu ocazia recepţiilor oferite de consulul Cristopher Macri, îi delecta pe cei prezenţi cu acordurile sale cântate la impozanta orgă construită la comandă, în anul 1910, în Germania, de E.F. Walcher.

Influenţa folclorului românesc, stilul romantic wagnerian, influenţele muzicii franceze, tendinţele neo-baroce şi exprimarea cu totul personală din muzica de cameră i-au adus celebritatea lui George Enescu, celebritate de care era el însuşi intrigat.

Cinstindu-i memoria, în anul 1956, la doar un an de la decesul compozitorului, survenit la data de 4 mai 1955, gălăţenii i-au ridicat un bust, aflat astazi în Gradina publică (la intrare în dreapta). Lucrarea este realizată din piatră artificială, şi aparţine sculptoriţei Florica Ioan.

Privind chipul lui Enescu ne gândim la acel admirabil portret facut compozitorului de criticul muzical Emanoil Ciomac în cartea sa “Enescu” (Editura Muzicală, 1968): “Cap nobil, cu ochi extatici, aproape închisi, cu toata fata modulata de o simtire launtrica, cu gura încovoiata nespus de dureros, cu mâna stânga ce tine vioara care face una cu trupul, aproape de ureche, si cu lumina ce o raspândesc degetele care vibreaza pe coarda...”

O stradă din Galaţi îi poartă numele. „Casele care l-au găzduit şi în care a concertat George Enescu sunt Casa Stavru Mantu, Alexandru Ioan Cuza, numărul 46, Casa Macri din Domnească, numărul 80, sunt astăzi monumente istorice. Lângă Casa de Cultură a Sindicatelorse află un alt monument istoric, un basorelief aparţinând lui Ion Jalea, intitulat „Concertul”, lucrare consacrată şi dedicată tot marelui compozitor”, spune Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi.

Pasiunea pentru vioară, s-a manifestat la frageda vârstă de şapte ani. În timp ce se juca cu ştiuleţii de porumb, le rupea frunzele şi, cu doi hlujani, cânta în legea lui, imitând pe tatăl său şi pe scripcarul satului. Bădia Costache ( tatăl compozitorului) şi-a dat seama că băiatul ar avea ceva talent şi l-a dat pe lânga un lăutar din Dorohoi, Nicolae Chiorul, care i-a dat primele lecţii de vioară. Apoi, taică-său l-a trimis să studieze la Iaşi cu Eduard Caudella şi mai târziu în strainătate.

Primul concert este semnalat în 1909, dat în folosul societăţii de binefacere “Furnica”, al doilea în 1912, când compozitorul a întreprins un turneu prin ţară în vederea creării fondurilor necesare instituirii premiului naţional “George Enescu”. Au urmat alte concerte în 1918 (pentru copiii sărmani şi soldaţii care făcuseră România Mare), 1923, 1926, 1930 si 1937.
Sursa: Adevărul.ro

joi, 18 august 2011

Lucrare PS: Yondaime Hokage


Nu sunt mare fan Yondaime, dar sper sa placa multora. ^_^




Naruto Shippuuden 225


Vezi online episodul 225 din Naruto Shippuuden.


miercuri, 17 august 2011

Naruto Capitolul 551

One Piece Soundtrack


M-am gandit sa pun acest soundtrack din One Piece. Mie, sincer, mi se par destul de bune melodiile, chiar daca sunt mai vechi.

vineri, 12 august 2011

Centura lui Orion - Piramidele de la Gizeh



Hai să vedem ce zice Wikipedia despre Centura lui Orion.

Orion, cunoscut și drept Vânătorul, este o constelație în emisfera nordică, fiind una dintre cele mai cunoscute. Ea este vizibilă și de pe teritoriul României în perioada noiembrie – aprilie. Prin mijlocul constelației trece ecuatorul ceresc, ceea ce face ca această alăturare de stele sa fie vizibilă din orice punct al Terrei, fapt care a făcut din această constelație una din cele mai cunoscute constelații în toate culturile antice. Și în prezent, această constelație continuă să fascineze mulți oameni, din diverse civilizații. În Egipt, stelele erau asociate cu Osiris, zeul Morții și al Lumii de Jos în Egiptul Antic. A fost descoperit de-asemenea că Unas, ultimul faraon din cea de-a noua dinastie egipteană care a devenit celebru pentru că a mâncat din carnea inamiciilor săi, ca mai apoi să devoreze și să măcelărească zeii însuși, s-a identificat cu aceste stele. Acei zei erau bătrâni și au fost folosiți ca și combustibil pentru focul lui Unas. După ce a devorat zeii și le-a absorbit spirtele și puterile, Unas a călătorit o zi și o noapte pentru a deveni steaua Sabu din Orion. Totuși, această poveste este discutabilă deoarece majoritatea egipteniilor asociau constelația Orion cu zeul Osiris.

Privind piramidele de la Gizeh, Cristofer Knight, împreună cu colegul său Alan Butler, au analizat amănunțit alinierea acestora cu 3 stele din constelație: Alnitak, Alnilam și Mintaka. Aceste 3 stele, vazute pe cer aproximativ coliniare indică cu sensul spre stânga către cea mai strălucitoare stea de pe cer: Sirius, Luceafărul de Noapte, la noi. Conform cu religia egipteană, dupa moarte, spiritul defunctului se înălța la cer, către stele. Deci, în cazul faraonilor, cărora le aparțin piramidele, Keops, Kefren si Mikerinos, urmau să se înalțe către Alnitak, Alnilam și, respectiv Mintaka, următoarea lor țintă către o viață veșnică, urmând să fie Sirius. În urma unei analize cu Google Earth, analiză efectuată, de altfel și de mine, cele două alinieri au o potrivire cu o eroare de doar 10%.

Acesta pare a fi, practic, rostul mitologic al alinierii planetelor. Însă, Knight și Butler au efectuat noi studii, prin care populația megalitică din Britania vremii construirii piramidelor (2500 î.Hr.) aveau, de asemenea, un interes comun pentru steaua Sirius, ajungând la concluzia că cele două civilizații manifestau o strânsă comunicare, pe baza acesteia și a unei tehnologii destul de dezvoltate. Pentru a o întări, cei doi arheologi au făcut apel la yardul megalitic, o unitate de măsură a lungimii din Britania Megalitică (0,83m), descoperită de Alexander Thom în urma unui studiu al unor ruine din Marea Britanie. Astfel, au observat că unele proporții ale piramidelor de la Gizeh exprimate în yarzi megalitici au niște rezultate foarte precise, iar, în concluzie, planul de construcție al celor 3 piramide a fost elaborat în Britania, și nu în Egipt!



joi, 11 august 2011

Peste 100 de copii ajunsi la spital cu stari de voma dupa un turneu de fotbal



Peste zece copii care au mâncat, joi dimineaţă, la un restaurant din localitatea Târlungeni au acuzat stări de vomă, greţuri şi diaree, fiind solicitată intervenţia ambulanţei.

Astfel, mai multe echipaje ale ambulanţei şi ale SMURD au ajuns la Târlungeni, iar după primele verificări ale medicilor nouă dintre copii au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, întrucât starea lor era mai gravă, fiind suspecţi de toxiinfecţie alimentară.

În cazul celorlalţi copii nu a fost nevoie de spitalizare, ei primind îngrijiri la faţa locului.


În acest caz au fost sesizate Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Protecţia Alimentelor Braşov şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, care investighează cauzele incidentului.

Copiii se aflau într-un turneu de fotbal, "Juniors Cup 2011", la care participă peste 200 de echipe de copii şi juniori din toată ţara.



Sursa
: Mediafax.ro


Naruto Shippuuden 224



Vezi online episodul 224 din Naruto Shippuuden.

miercuri, 10 august 2011

50 de motive pentru care e bine sa fii barbat

Dupa cum vedeti, de multe ori pe internet apar astfel de lucruri: motive pentru care e bine sa fii barbat. M-am gandit sa pun si eu aici 50. Sper ca va fi de ajutor multora. ^_^


1.- Iti pastrezi buna dispozitie toata luna.



2.- Mecanicii nu te fac prost.



3.- Nu cari peste tot o geanta plina de cacaturi.



4.- Nu ti se fura la coafor.



5.- Ti-e perpendicular daca nimeni nu observa noua ta freza.



6.- La interviu pentru un job corpul tau nu conteaza.



7.- Daca esti criticat la munca, nu gindesti ca toti te urasc in

secret.



8.- Nici-unu dintre colegi tai n-are capacitate de a te face sa

plingi.



9.- Lenjeria intima te costa 25000 in loc de 120000.



10.- Trei perechi de pantofi sunt destui.



11.- Aranjamentele pentru nunta se rezolva singure.



12.- Haine de nunta: 500,000 lei in loc de 3.000.000



13.- Iti pastrezi numele de familie toata viatza.



14.- La luna de miere sau in vacantza ai nevoie de o singura geanta.



15.- Faci baie si esti gata in10 minute.



16.- Poti umbla in tricou alb prin locuri unde te poti uda.



17.- Tot ce ai pe fatza ramine cu aceasi culoare



18.- Nu trebuie sa te razi mai jos de beregheta.



19.- Poti lasa patul de la hotel desfacut fara mustrari de constiintza.



20.- Parul carunt si ridurile iti stau bine.



21.- Poti participa la un concurs de pisat si ragait fara sa-ti fie

rusine.



22.- Poti spune orice fara sa-ti pese ce gindeste lumea.



23.- Poti fii Arbitru, Popa, Presedinte.



24.- Te poti plimba seara cu masina.



25.- Poti uita o data sau sa faci alte greseli, florile vor aranja

totul.



26.- Poti sa te asezi cu picioarele deschise, si ce daca!



27.- Mergi la toalete singur, nu in pereche sau in grup



28.- Cozile la WC sunt de 80% mai rare



29.- Nu trebuie sa opresti la urmatorul PECO fiindca "WC e prea murdar"



30.- Poti sa-l admiri pe Bruce Willis, fara sa te omori de foame

incercind sa arati ca el.



31.- Luis Miguel, Ricky Martin, Tom Cruise, Brad Pitt si ceilalti nu

fac parte din universul tau; nu sunt decit o mina de poponari.



32.- Nu trebuie sa faci curat in apartamentul tau de fiecare data cind

vine cineva.



32.- Cunosti cel putin 20 de variante de a deschide o bere.



33.- Poti ratzionaliza orice fraza au un simplu "da-o in p... m...!"



34.- Nu trebuie sa monitorizezi viatza sexuala a prietenilor tai.



35.- Poti trece in vizita la un prieten fara sa-i duci un cadou.



36.- Convorbirile telefonice cu prietenii tai dureaza mai putin de 60

de secunde.



37.- Daca nu suni un prieten cind ai zis ca o faci, acesta nu va

comenta cu alti ca te-ai schimbat.



38.- Poti sa te uiti la TV ore intregi cu un prieten, in liniste, fara

sa gandesti : "oare-i suparat pe mine?"



39.- Daca cineva uita sa te invite la un eveniment, continua sa-ti fie

prieten.



40.- Daca cineva merge la un chef cu un pulover la fel ca al tau, nu te

superi.



41.- Daca ai 34 si esti necasatorit, prietenilor tai nu le pasa; din

contra, te felicita.



42.- Prietenilor tai nu le pasa daca ai slabit sau te-ai ingrasat.



43.- Nu-ti pasa daca unii vorbesc in spatele tau.



44.- Nu trebuie sa te multumesti mancand numai resturile de prajituri

lasate de copii tai.



45.- Poti sa te scarpini intre picioare la orice ora din zi.



46.- Daca-i cald poti sa-ti deschizi camasa fara probleme.



47.- Cu 400 de milioane de spermatozoizi in fiecare tragatura, ai putea

duplica populatia pamintului ... cel putin teoretic.



48.- Poti fi tata zilnic daca vrei fara sa trebuiasca sa astepti 9

luni.



49.- Nu te supara ca cel mai bun prieten de al tau are si alti prieteni



50.- DAR....in comparatie cu o femeie....esti sexualmente SLAB

Aztecii


Aztecii este un termen cuprinzator utilizat pentru a defini mai multe populatii precolumbiene mezoamericane din partea centrala a Mexicului de azi. De cele mai multe ori termenul de azteci este coroborat cu populatia dominantă din Imperiul Aztec a cărui extindere temporală a început în 1248, odată cu fondarea sa, fiind practic terminată în 1521, datorită cuceririi Mezoamericii de către conchistadorii spanioli. In 1519, in momentul navalirii cuceritorilor spanioli, aztecii(azteca) sau mexicanii(maxica) stapaneau, cu stralucire, cea mai mare parte a Mexicului. Limba si religia lor se intinsera de la Atlantic la Pacific, de la stepele din nord pana in Guatemala. Numele suveranului lor, Motecuhzoma, era slavit ori temut de la un capat la celalalt al acestui imens teritoriu. Negustorii strabateau tara in toate directiile cu caravanele lor de de carausi. Functionarii percepeau impozite de peste tot. La granite, garnizoanele aztece tineau la respect populatiile rebele. In Tenochtitlan(Mexico), capitala lor, arhitectura si sculptura luasera un avant nemaipomenit, gradinilor si orfevrariei.

In vremea instalarii sale in bazinul México, tribul aztec constituia o societate omogena si egalitara, in principal razboinica; membrii sai, soldati si cultivator (sau vanatori si pescari), nu recunosteau alta autoritate in afara de aceea a preotilor, ei insisi razboinici si interpreti ai oracolelor lui Uitzilopochtli.

Aztecii aveau in Mexic reputaia de a fi cei mai religiosi dintre indieni. De fapt, religia lor simpla si total sau preponderent astrala la origine, se imbogatise si complicase in urma contactelor cu popoarele sedentare si civilizate ale Mexicului central. Din trecutul lor de barbari nordici, vanatori si razboinici, mexicanii conservasera divinitatile astrale. Discul solar era adorat sub numele de Tonatiuh. Uitzilopochtli, zeul-carmuitor al tribului, intruchipa Soarele de amiaza. Desi Uitzilopochtli domina panteonul aztec, un alt zeu astral, il egala ca imporatanta si se pare ca jucat un rol din ce in ce mai important, cel putin in speculatiile teologice ale preotilor. Tezcatlipoca, simbol al Carului Mare si al Cerului nocturn, „vant al noptii”, era atoatevazator, el insusi ramanand invizibil. Ii ocrotea pe tinerii razboinici, dar si pe sclavi, ii inspira pe marii alegatori in desemnarea suveranului, pedepsea si ierta greselile faptuite. In trecutul mitic el fusese cel care a reusit, prin tertipurile sale, sa-l alunge pe din Tula pe binevoitoruu Sarpe cu Pene si sa impuna in Mexic sacrificiile umane.


Colonizarea

Pornind pe urmele lui Grijalva , Hernan Cortes a plecat din Cuba la data de 10 februarie 1519 cu unsprezece corabii , pe care erau imbarcati 508 soldati , 16 cai si 14 piese de artilerie. In Yucatan el l-a gasit pe Aguilar, care invatase mayasa in lunga sa captivitate. La Tabasco , demnitarii locali le daruiesc spaniolilor mai multe sclave tinere. Una dintre ele de origine nobila si foarte desteapta , va deveni sotia cuceritorului si mama fiului acestuia; Don Martin Cortes va fi primul metis ce va juca un rol important in istoria Mexicului . Ajuns in aprilie pe locul viitorului Veracruz , Cortes primeste vizita sefului aztec al provinciei Cuetlaxtlan, insotit de alti demnitari si servitori . Indienii daruira spaniolilor, in numele lui Moctezuma , alimente , vesminte de lux din bumbac si pene , precum si bijuterii de aur. Discutand cu seniorii azteci , conchistadorii si dau seama de imensitatea si bogatia imperiului , a carui capitala se afla departe pe un podis strajuit de munti inalti .

Traditia spune ca anumite prevestiri anuntasera dinainte o cumplita catastrofa Foarte religiosi , Moctezuma al II-lea si sfatuitorii sai au fost loviti de faptul ca anul 1519 coincidea cu data , reversibila la fiecare 52 de ani , ce putea marca , dupa mitul lui Quetzalcoatl , intoarcerea Sarpelui cu Pene . Acesti straini care veneau din rasarit , care aruncau fulgere si aveau cai , nu erau oare zei ? In timp ce functionarii azteci si iscoadele , trecand muntii , ii descriau imparatului, prin desene , pe cuceritori , corabiile , cavaleria si artileria lor , Cortes facea o descoperire ce avea sa-i aduca victoria : el si-a dat seama ca unele popoare supuse ii urau de moarte pe azteci. Acesta era si cazul totonacilor , a caror capitala , Cempoala , situata in apropierea coastei , ii va primi pe spanioli cu mare entuziasm. In august , Cortes porneste spre podisul central si capitala Imperiului Aztec cu 13000 de totonaci, razboinici si carausi . La 2 septembrie 1519 , spaniolii se ciocnira , la granita provinciei Tlaxcala , de rezistenta darza a acestor triburi si a aliatilor lor, triburile otomi . Dar dupa mai multe zile de lupta , aristocratia tlaxcala , animata de ura ei seculara fata de azteci , se hotari sa caute alianta puternicilor straini . Spaniolii intra in Tlaxcala , iar din acea clipa, cucerirea devine o campanie hispano-tlaxcala.. Ajutata de contingente din Tlaxcala , coloana spaniola se indreapta spre Cholula , unde sase mii de indieni sunt masacrati de aliati , dupa care strecurandu-se printre vulcani , ei ajung in valea centrala . Dupa ce petrec o noapte in orasul Iztapalapan , aliatii inainteaza , traversand laguna pe drumul inalt ce leaga coasta meridionala de cetatea lacustra . Moctezuma , insotit de numerosi demnitari , intre care regele din Texcoco , l-a intampinat pe Cortes la intrarea in oras si i s-a adresat : « Fii binevenit ,stapane al nostru , intors in tara ta si la poporul tau , ca sa te asezi pe tronul pe care eu l-am ocupat o vreme in numele tau ».

Din acel moment s-a instaurat o situatie ciudata ce avea sa dureze opt luni: Moctezuma , virtualul prizonier , s-a straduit mereu sa potoleasca mania tot mai mare a demnitarilor si a poporului sau ; spaniolii au inceput sa instaleze incetul cu incetul , prin intermediul imparatului , un fel de protectorat ; iar aliatii lor , indienii tlaxcala , s-au pregatit pentru continuarea razboiului. Tensiunea sporea pe zi ce trecea : spaniolii se opuneau cultului zeilor indigeni si isi insuseau toate obiectele de aur pe care puneau mana, in timp ce triburile tlaxcala furau jadul si penele pretioase . In lipsa lui Cortes , obligat sa se intoarca degraba pe coasta sa-si elimine concurentul, Narvaez , sosit din Cuba , spaniolii au masacrat miseleste un mare numar de nobili azteci care celebrau sarbatoarea lui Uitzilopochtli . In ciuda atitudinii lui Moctezuma , care se incapatana sa nu faca nici un gest de impotrivire , intreg poporul s-a ridicat la lupta . Intoarcerea lui Cortes n-a reusit sa restabileasca situatia . In « Noaptea Trista » de 30 iulie 1520 , spaniolii , impreuna cu indienii tlaxcala , atacati din toate partile , abia au reusit sa fuga din Mexico , inregistrand pierderi imense . Cuceritorii ar fi fost nimiciti daca triburile otomi din regiunea Teotihuacan si triburile tlaxcala nu le-ar fi sarit in ajutor. Tlaxcala a devenit refugiul si apoi baza lor de operatiuni . Ixtlilxochitl , nefericitul pretendent la tronul din Texcoco , a trecut de partea conchistadorilor , ca si triburile din regiunea sudica a lacului. Cu ajutorul aliatilor sai autohtoni , Cortes a inceput actiunea de izolare a capitalei . El a pus sa se construiasca brigantine (nave cu doua catarge si panze mici) inarmate cu tunuri care bombardau laguna fara incetare . Foametea si lipsa de apa portabila au inceput sa puna stapanire pe orasul asediat .

In acelasi timp s-a dezlantuit o epidemie de variola , boala necunoscuta pana atunci in Mexic , adusa din Cuba de un sclav negru . Moctezuma pierise in timpul luptelor din iulie , fie omorat de un conchistador , fie de explozia unui proiectil . Succesorul sau , Cuitlahuac , a domnit doar optzeci de zile, cazand si el victima epidemiei . Ultimul suveran a fost Cuauhtemotzin , ‘vulturul care cade’, adica ‘soarele la apus’. In ciuda eroismului extraordinar , debarcarile si atacurile respinse in douazeci de randuri si reluate de tot atatea ori le-au ingaduit spaniolilor si aliatilor indieni sa puna piciorul in oras . Tunurile daramau zidurile Teochtitlanului , iar asediatorii inaintau printre ruine . La data de 13 august 1521 , considerata o zi nefasta , Cuauhtemotzin se hotaraste sa se predea lui Cortes . Victoriosi , spaniolii arunca in aer Marea Piramida si topesc tone de obiecte de aur pe care le transforma in lingouri ,trimitandu-le astfel in Spania. Si astfel au pus capat spaniolii acestei impunatoare civilizatii mexicane .

Surse: Wikipedia, Civilizatii.3x.ro



luni, 8 august 2011

Fructele si legumele - un rol important pentru noi


O viata sanatoasa este rezultatul unei activitati sanatoase si, implicit, rezultatul unei alimentatii sanatoase. In cadrul acestei alimentatii, medicii recomanda, in special, fructele si legumele. Consumate mai ales în stare proaspătă, acestea au numeroase efecte benefice asupra organismului. În primul rând ajută la hidratare şi reenergizare, menţin echilibrul nutriţional şi energetic şi sunt implicate în procesul organismului de adaptare la căldură, pe timpul verii. Dar, cu toate astea, este bine de stiut sa nu evitam nici consumul de proteine si carbohidrati, in special daca faceti sala si doriti sa obtineti o masa musculara bogata. Sa vedem acum rolul fiecaruia, in parte. in al doilea rand, legumele si fructele au un rol eimportant in alimentatie, fiind surse de vitamina A, C, acid folic, minerale, reusind sa protejeze corpul si sa il apere de diverse maladii.

Nu s-au pastrat prea multe informatii despre cat de toxice sau dimpotriva sanatoase erau legumele si fructele pe care le mancau primii oameni, iar dupa milioane de ani este de presupus ca cea mai mare parte dintre acestea au disparut sau nu mai sunt folosite. In schimb astazi cunoastem tone de informatii despre fructele si legumele care fac parte din dieta noastra, de la vitamine si minerale, la istoricul plantei si cele mai bune conditii pentru a o intretine si creste. Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere. Dar de ce mancam legume ? In privinta fructelor, raspunsul este clar : pentru ca sunt dulci (cel putin majoritatea). Ne place sa mancam fructe, cam orice fel de fructe, chiar daca le acceptam pe cele straine sau exotice cu oarecare ezitare la inceput. Dar legumele pot fi amare, iuti, pot avea crude un gust destul de neplacut, dincolo de vitamine, asa ca de ce sa le mancam ? In buna parte mancam legume pentru ca suntem constienti de rolul pe care il joaca in alimentatie si pentru ca unele chiar ne plac.

Hai sa studiem, acum, rolul catorva:

Roşiile pot fi numite legumele verii. Ele sunt foarte uşor de procurat în acest sezon şi au multiple roluri benefice asupra organismului. Roşiile au un conţinut semnificativ de vitamina E, C, A si B, dar şi săruri minerale de calciu, magneziu şi fosfor. Ele au efecte benefice asupra sistemulu cardiovascular, sunt implicate în prevenirea cancerului, ajută la o bună circulaţie a sângelui şi , în acelaşi timp , întăresc sistemul imunitar.

Pepenele roşu este fructul care ajută cel mai bine în lupta cu căldura. El are o concentraţie de 90% apă, dar şi un conţinut bogat în vitamine, minerale, fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Dovlecelul nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră, mai ales în timpul verii. El conţine potasiu, fibre, vitamina A, calciu şi zinc, de aceea, consumul său este indicat persoanelor care sufera de HTA, diabet, celor cu afecţiuni oculare sau în reglarea tranzitului intestinal.

Vişinele reduc stratul de grăsime, scad colesterolul total şi trigliceridele, au rolul de a reface fibrele musculare, ajută organismul să se relaxeze, au efect antiinflamator şi analgezic. Sunt bune antioxidante prin conţinutul mare de vitamina C, ajută la detoxifierea organismului, iar cantitatea mare de potasiu pe care o conţin le clasează în fructele ce contribuie la stabilizarea ritmului cardiac. Reduc riscul de diabet datorită vitaminei E, o vitamină hipoglicemiantă. Cura de vişine este indicată şi în cazul persoanelor cu probleme cardiace, dar ea nu trebuie urmată de persoanele care au aciditate gastrică crescută.

Mai mentionez ca oamenii au nevoie de mult mai multa energie pentru a-si alimenta creierul, iar aceasta energie, echivalentul a cel putin 300 kcal, trebuie sa fie sub forma de glucoza. Aceasta "ratie" de energie poate fi usor gasita in legume si in unele fructe, in functie de caracteristicile fiecareia.


Surse: StiriCrestine.ro, GradinaMea.ro





duminică, 7 august 2011

Lucrare PS: Anime world



Mai lucrai la inca ceva... Nu stiu sigur din ce serie sunt tipele, dar le-am mai intalnit pe undeva.

One Piece 509


Vezi oneline episodul 509 din One Piece.



On1e - 5092 de johnny2221

sâmbătă, 6 august 2011

AC Milan a câştigat Supercupa Italiei


Campioana AC Milan a câştigat Supercupa Italiei, după ce a învins, cu scorul de 2-1, formaţia Internazionale Milano, la care Cristian Chivu a fost integralist, într-un meci desfăşurat sâmbătă, la Beijing, informează Gazzetta dello Sport.

Golurile campioanei Italiei au fost marcate de Ibrahimovici '60 şi Boateng '69, în timp ce pentru Inter a punctat Sneijder '22, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.

Internazionale Milano a jucat în următoarea componenţă: Julio Cesar - Ranocchia, Samuel, Chivu - Zanetti, Thiago Motta, Stankovic, Obi - Alvarez, Sneijder, Eto'o.

AC Milan a folosit următoarea formulă de joc : Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Gattuso, Van Bommel, Seedorf - Boateng - Robinho, Ibrahimovici.

A fost pentru a doua oară consecutiv când Supercupa Italiei s-a desfăşurat la Beijing. La meciul de sâmbătă au asistat aproximativ 80.000 de spectatori.

sursa: Mediafax.ro




vineri, 5 august 2011

Lucrare PS: Assassin's Creed Brotherhood





Aceasta este o lucrare din Assassin's Creed Brotherhood. In ea am vrut sa pun accent pe invatatura trimisa tuturor asasinilor, printre care si Ezio.
.

Elefantii africani, pe cale de disparitie


Elefantii africani sunt in pericol sa dispara de pe glob pana in 2020 din cauza faptului ca sunt ucisi in masa pentru fildes, arata un studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite.
Rata de disparitie a elefantilor africani, in urma braconajului, este de 8%, in crestere fata de cea de 7,4% inregistrata in 1989, cand s-au impus restrictii pe comertul international cu fildes, relateaza The Telegraph. Mai mult, cererea pentru fildes a crescut in unele locuri din lume, precum China, Japonia si Statele Unite. In anii '80, in lume existau aproximativ 1 milion de exemplare, cu 70.000 de elefanti ucisi anual. In prezent, in lume mai exista mai putin de 470.000 de exemplare. Braconajul elefantilor are un impact negativ asupra ecosistemului lor si asupra altor elemente din fauna care depind de acesta. La acestea se adauga si pierderile de venituri rezultate din ecoturism, practicat in multe tari din Africa. Restrictiile asupra fildesului impuse de Conventia privind comertul international cu specii salbatice de fauna si flora pe cale de disparitie (CITES), din 1989, a condus la intarirea eforturilor depuse pentru conservarea animalelor si aproape a oprit braconajul.

Sursa: ziare.ro

Parere personala: Intr-adevar, este trist cand te gandesti, dar pana la urma, tot noi suntem de vina pentru acest lucru si tot noi vom plati.

joi, 4 august 2011

Cartea si necesitatea ei


Am observat de curand pe unele site-uri ce precizau unii cu privire la carte, ceva de genul :"Cititul in exces dauneaza sanatatii".

Bun, e adevarat, ce e drept: ORICE in exces dauneaza sanatatii. Dar in continuare exista lucruri benefice pentru organism si lucruri mai putin benefice pentru organism. Una este cand mananci un kg de dulciuri, fast food-uri etc., alta este cand mananci un kg de legume. Sa va dau un exemplu: Va intrebati de ce la toate posturile de radio si televiziune se spune sa evitam consumul excesiv de sare, zahar, grasimi, alcool, tutun (desi rareori) etc. ? De ce nu spune ca lectura dauneaza sanatatii? Nu stiu, va las pe voi sa ganditi in privinta acestui lucru.

Haideti sa trecem pe analiza subiectului nostru. Hai sa pun un Mini-FAQ.
1. Ce inseamna "a citi"?
"A citi" inseamna a parcurge un text (pronunțând cuvintele sau nu) pentru a lua cunoștință de cele scrise. (definitia din DEX, pe care multi dintre voi ma indoiesc ca il deschideti).

2. Ce putem citi?
Aici multi vor pune: reviste, forumuri, bloguri, ziare, etichete pentru haine etc. Sunt convins ca foarte putini vor spune: "carti"...

Si ajungem la intrebarea unde ne incadram:
3. Ce este o carte?
Conform Wikipedia si a unor cercetatori, cartea este o colectie de hartii, pergamente sau alte materiale asemanatoare, tiparite si legate sau brosate intr-un volum.

Ceea ce a stat la baza aparitiei cartii este scrisul. Inca de cand s-a inventat scrisul in Mesopotamia, au aparut primele documente scrise fie pe tablite de lut, fie pe pergamente. Usor, usor, spre inceputul erei noastre (d Hr.) pergamentele au fost inlocuite cu codexuri si, usor, usor a aparut si cartea, care cu regret precizez ca in jurul anului 2100 d. Hr. va fi si ea la randul ei inlocuita cu internetul, ceea ce este mult in urma ei, iar rationamentul uman va fi in scadere, fiind cuprins de aceasta lume virtuala limitata la Facebook, YM, YouTube (scuze companiilor pentru insulta), si rareori, poate la Wikipedia...

Asta e, ce e drept. Nu prea mi se intampla sa intalnesc zi de zi oameni interesati sa isi petreaca timpul liber in compania unei carti bune. Multora nu le place sa citeasca si se ascund sub pretextul ca "cititul dauneaza sanatatii", dupa cum bine am mai si precizat. Vreau sa va zic, este foarte bine ca incercati sa va documentati de pe internet, dar sa stiti ca niciodata nu o sa gasiti pe un "www" amarat ceea ce gasiti intr-o carte. Cartea este scrisa de oameni cu un punct de vedere foarte bine pus la punct: artisti, poeti, savanti etc. Or, pe Wikipedia, spre exemplu... Ce este Wikipedia? Un "Wiki". deci este clar ca, fiind un Wiki poate sa scrie pe el si nea Ghita de la colt, care poate sa nu aiba niciun habar de ceea ce este acolo, ca de altfel si cu Google Translator in comparatie cu un dictionar bun in domeniu lingvistic.

Deci, va rog frumos sa lasati "vrajala" sau cum ii preferati sa ii ziceti ca nu e bine sa citim prea mult, cand de fapt, lucrurile stau exact invers, adica citim prea putin. Iar acest lucru se vede din limbajul fiecaruia din viata de zi cu zi. Expresii de genul: "Sa moara ma-ta", "Sa moara familia mea", "F******* mortii ma-tii!" (s-ar putea sa par putin rasist cu asta) nu-mi inspira deloc dependenta de lectura. Asa ca lasati PSP-ul, telefoanele mobile, etc. si cautati relaxare in paginile unei carti de valoare!

Naruto Shippuuden 223



Vezi online episodul 223 din Naruto Shippuuden.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More