vineri, 5 august 2011

Elefantii africani, pe cale de disparitie


Elefantii africani sunt in pericol sa dispara de pe glob pana in 2020 din cauza faptului ca sunt ucisi in masa pentru fildes, arata un studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite.
Rata de disparitie a elefantilor africani, in urma braconajului, este de 8%, in crestere fata de cea de 7,4% inregistrata in 1989, cand s-au impus restrictii pe comertul international cu fildes, relateaza The Telegraph. Mai mult, cererea pentru fildes a crescut in unele locuri din lume, precum China, Japonia si Statele Unite. In anii '80, in lume existau aproximativ 1 milion de exemplare, cu 70.000 de elefanti ucisi anual. In prezent, in lume mai exista mai putin de 470.000 de exemplare. Braconajul elefantilor are un impact negativ asupra ecosistemului lor si asupra altor elemente din fauna care depind de acesta. La acestea se adauga si pierderile de venituri rezultate din ecoturism, practicat in multe tari din Africa. Restrictiile asupra fildesului impuse de Conventia privind comertul international cu specii salbatice de fauna si flora pe cale de disparitie (CITES), din 1989, a condus la intarirea eforturilor depuse pentru conservarea animalelor si aproape a oprit braconajul.

Sursa: ziare.ro

Parere personala: Intr-adevar, este trist cand te gandesti, dar pana la urma, tot noi suntem de vina pentru acest lucru si tot noi vom plati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More