vineri, 12 august 2011

Centura lui Orion - Piramidele de la Gizeh



Hai să vedem ce zice Wikipedia despre Centura lui Orion.


Orion, cunoscut și drept Vânătorul, este o constelație în emisfera nordică, fiind una dintre cele mai cunoscute. Ea este vizibilă și de pe teritoriul României în perioada noiembrie – aprilie. Prin mijlocul constelației trece ecuatorul ceresc, ceea ce face ca această alăturare de stele sa fie vizibilă din orice punct al Terrei, fapt care a făcut din această constelație una din cele mai cunoscute constelații în toate culturile antice. Și în prezent, această constelație continuă să fascineze mulți oameni, din diverse civilizații. În Egipt, stelele erau asociate cu Osiris, zeul Morții și al Lumii de Jos în Egiptul Antic. A fost descoperit de-asemenea că Unas, ultimul faraon din cea de-a noua dinastie egipteană care a devenit celebru pentru că a mâncat din carnea inamiciilor săi, ca mai apoi să devoreze și să măcelărească zeii însuși, s-a identificat cu aceste stele. Acei zei erau bătrâni și au fost folosiți ca și combustibil pentru focul lui Unas. După ce a devorat zeii și le-a absorbit spirtele și puterile, Unas a călătorit o zi și o noapte pentru a deveni steaua Sabu din Orion. Totuși, această poveste este discutabilă deoarece majoritatea egipteniilor asociau constelația Orion cu zeul Osiris.

Privind piramidele de la Gizeh, Cristofer Knight, împreună cu colegul său Alan Butler, au analizat amănunțit alinierea acestora cu 3 stele din constelație: Alnitak, Alnilam și Mintaka. Aceste 3 stele, vazute pe cer aproximativ coliniare indică cu sensul spre stânga către cea mai strălucitoare stea de pe cer: Sirius, Luceafărul de Noapte, la noi. Conform cu religia egipteană, dupa moarte, spiritul defunctului se înălța la cer, către stele. Deci, în cazul faraonilor, cărora le aparțin piramidele, Keops, Kefren si Mikerinos, urmau să se înalțe către Alnitak, Alnilam și, respectiv Mintaka, următoarea lor țintă către o viață veșnică, urmând să fie Sirius. În urma unei analize cu Google Earth, analiză efectuată, de altfel și de mine, cele două alinieri au o potrivire cu o eroare de doar 10%.

Acesta pare a fi, practic, rostul mitologic al alinierii planetelor. Însă, Knight și Butler au efectuat noi studii, prin care populația megalitică din Britania vremii construirii piramidelor (2500 î.Hr.) aveau, de asemenea, un interes comun pentru steaua Sirius, ajungând la concluzia că cele două civilizații manifestau o strânsă comunicare, pe baza acesteia și a unei tehnologii destul de dezvoltate. Pentru a o întări, cei doi arheologi au făcut apel la yardul megalitic, o unitate de măsură a lungimii din Britania Megalitică (0,83m), descoperită de Alexander Thom în urma unui studiu al unor ruine din Marea Britanie. Astfel, au observat că unele proporții ale piramidelor de la Gizeh exprimate în yarzi megalitici au niște rezultate foarte precise, iar, în concluzie, planul de construcție al celor 3 piramide a fost elaborat în Britania, și nu în Egipt!



0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More