sâmbătă, 27 august 2011

Activarea chakra





Probabil ați mai auzit de acest termen ”chakra”, mulți dintre voi, cel mai adesea la Naruto. Rosalyn Bruyere descrie chakra, ca fiind un centru energetic în corpul nostru. Practic, energia care iese din corpul nostru capătă culoarea chakra-ei asupra căreia ne concentrăm. Circularea energiei printr-o chakra individuală poate amplifica circulația energiei cu care îți încarci mâinile. dacă nu dorești să te complici întrebându-te care este culoarea energiei, încarcă-ți mâinile cu energie de toate culorile, iar corpul tău va trebui să o aleagă pe cea care îi trebuie.






Activarea chakra-elor este un antrenament delicat și necesită timp. Richard Gordon povestește despre o activare pentru fiecare tip de chakra.

Prima chakra
Concentrează-ți întreaga atenție asupra punctului de la baza coloanei vertebrale (zona perineală dintre organele genitale și anus) și vei observa o sferă de lumină, având culoarea roșie. Foarte important aici este senzația tactilă pe care o simți, deoarece procesul de vizualizare nu are decât scopul de a te ajuta să simți mai intens anumite senzații corporale. Apoi aplică tehnica respiratorie 2-6. În timpul respirației concentrează-te asupra primei chakra. Dacă simți sfera de chakra, încearcă să o rotești fie în sensul acelor de ceasornic fie invers sensului acelor de ceasornic, cum consideri că îți este mai util. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult poți intensifica senzațiile.

Chakra a doua
De data aceasta concentrează-te pe zona unde sunt situate organele genitale, chiar în spatele lor. Observă o sferă de culoare portocalie, strălucitoare și ca în cazul primei chakra, aplică respirația 2-6, încercând să rotești sfera în orice sens dorești. Nu contează să aibă sensul primei. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult poți intensifica senzațiile.

Chakra a treia
Focalizează-ți atenția asupra acestei chakra-e, situată în zona plexului solar, puțin deasupra omblicului, în interiorul corpului. Diametrul acesteia este mai mult su mai puțin egal cu diametrul palmei întinse. Vizualizează sfera și aplică ce ai învațat la chakrele anterioare: utilizează respirația 2-6, trimite energia la nivelul acestei chakra, iar apoi rotește sfera în ce sens dorești. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult poți intensifica senzațiile.

Chakra a patra
În continuare focalizează-ți atenția asupra inimii și vizualizează o sferă de culoare verde-smarald, de dimensiunea pumnului tău.. Aplică tehnica de resirație 2-6 și trimite energia la nivelul acestei chakra, urmând să o rotești în sensul dorit de tine. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult îți poți intensifica senzațiile de la nivelul celei de-a patra chakra.

Chakra a cincea
În continuare, concentrează-te asupra zonei gîtului și vizualizează o sferă mică, foarte luminoasă, având culoarea albastru-safir (culoarea cerului). La fel, aplică tehnica de respirație 2-6 și trimite energia la nivelul acestei chakra-e, urmând să o rotești în ce sens dorești. Acordă câteva minute pentru a simți senzațiile.

Chakra a șasea
Focalizează-ți atenția asupra celei de-a șasea chakra, situată în zona dintre sprâncene, numită și al treilea ochi: Vizualizea-ză o sferă luminoasă micuță de culoare indigo. Aplică tehnica de respirație 2-6, trimițînd energie la nivelul acestei chakra-e, iar apoi rotește această sferă într-un sens sau altul. Acordă câteva minute pentru a vedea cât de mult îți poți intensifica senzațiile de la nivelul celei de-a șasea chakra.

Chakra a șaptea
În continuare, focalizează-ți atenția asupra zonei din creștetul capului și vizualizează o sferă de lumină de culoare violet. Aplică tehnica de respirație 2-6 și trimite energie la nivelul acestei chakra, iar apoi rotește această sferă într-un oarecare sens. Acordă câteva minut pentru a vedea cât de mult îți poți intensifica senzațiile de la nivelul celei de-a șaptea chakra.

Acestea sunt activările celor șapte chakra. După cum puteți vedea toate se aseamănă între ele și le-am repetat și eu deoarece sper să fie mai ușor în practică. Recunosc însă că acest lucru este, oarecum, dificil. Când am practicat exercițiul, mi-a fost greu să simt senzațiile din fiecare chakra-ă. Dar, în general, manipularea energiei este grea și trebuie să știi când și unde să o folosești.

Sursa: Richard Gordon - Atingerea cuantică

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More