duminică, 4 septembrie 2011

România, în continuare nedorită la spațiul Schengen


Încă o amânare pe termen nelimitat din primăvarăvara aceasta pentru aderarea la spațiul Schengen și România, împreună, desigur, cu Bulgaria nu este pregătită să adere la spațiul Schengen.

"În prezent, Sofia şi Bucureştiul încă nu sunt pregătite să adere la Acordul Schengen.", a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich. Repezentantul ministrului, Jens Teschke, a mai adăugat:  ”Nu suntem entuziaşti şi luăm în considerare rapoartele mai degrabă negative asupra celor două ţări, încă ne îndoim de finalitatea unui asemenea pas.”

Ministrul de interne al Germaniei urmeză să poarte o discuție cu omologii săi din Franța și Olanda legat de acest lucru, iar noi evaluări urmează a fi făcute în această toamnă.

Însă, din punctul meu de vedere, spațiul Schengen nu este deloc cum credem noi. Ne așteptăm, după aderare, ca atunci când intrăm în Ungaria sau Bulgaria să nu avem parte și de control vamal. Și până la urmă, tot ajungem să fim opriți la 20-30 km de vamă de autorități pentru un control al pașaportului și, deja, Schengen nici nu mai există. Deci, asta, cum să zic, decât să ne simțim noi românii, că suntem din ce în ce mai egali cu statele occidentale. Și nu suntem!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More