vineri, 2 septembrie 2011

Pământul văzut de la 9 mil. km distanță



Se pare că satelitul Juno a fost lansat în spațiu la o distanță de aproximativ 9,66 mil. km pentru a se observa aspectul Terrei  și a Lunii de acolo. Și minune, Pământul arată ca un praf, deși mie nu prea mi se pare chiar așa. Adică, pot să îi observ aspectul lui obișnuit, puțin ”stricat”. Dar este și normal, la o asemenea distanță, să nu mai semene ca văzut de aproape. Eh, oricum, dacă vine apocalipsa acum în 2012, fără doar și poate, că o să-l vedem și de aproape cu această înfățișare.

"Această imagine este o privelişte remarcabilă pe care oamenii o văd prea rar. "Această privelişte ne arată cum se vede Pământul din exterior. Ilustrează o perspectivă cu totul specială despre rolul şi locul nostru în Univers. Umilă şi minunată, în acelaşi timp, a declarat Scott Bolton, cercetător principal la proiectul Juno de la Institutul Southwest Research din San Antonio, potriviti NASA.

Imaginea a fost luată de camerele navetei Juno, pe data de 26 august, de la o distanţă de aproximativ 9,66 milioane kilometri. Naveta Juno a fost lansată pe 5 august de la Cape Canaveral din Florida şi a parcurs distanţa de la Pământ la Lună (aproximativ 402.000 de kilometri) în mai puţin de o zi. Însă îi vor trebui încă cinci ani să parcurgă cei 2.800 de milioane de kilometri pentru a ajunge la Jupiter. Juno va orbita polii planetei Jupiter de 33 de ori şi îşi va folosi camerele şi instrumentele pentru a se afla mai multe despre originea, structura, atmosfera şi magnetosfera sa şi pentru căutarea unui posibil miez solid.

Să vă postez și eu mai jos imaginea realizată de Juno și luată de mine de pe mediafax.

Sursa: Mediafax.ro

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More