vineri, 6 ianuarie 2012

Efectul Android



LG Electronics a anunţat vineri că va lansa săptămâna viitoare primul televizor Google TV, alăturându-se proiectului la care participă deja Sony şi Samsung, în timp ce Samsung a pregătit investitorii pentru profituri record, în principal datorită smartphone-urilor Galaxy, care rulează soft Android.

Prin proiectul Google TV, compania americană încearcă să monetizeze succesul sistemului de operare Android pe un o piaţă foarte diferită de cea a gadget-urilor mobile, oferind televiziune prin internet, inclusiv acces la YouTube, direct pe televizoare.

Încercarea Google de a "cuceri sufrageria" a avut însă până acum un succes limitat, din cauza conţinutului web greu de găsit pentru o astfel de platformă şi sprijinului modest oferit de producătorii de hardware, transmite Reuters.

Un televizor Google TV permite utilizatorului să vizioneze conţinut video online şi să navigheze pe internet, precum şi să ruleze aplicaţii sau jocuri. Sony a inclus funcţiile la anumite modele, iar Samsung se pregăteşte de asemenea să lanseze un televizor compatibil. 

Sursa: Mediafax.ro

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More